Vårt utvalg i Gabioner

NB! De fleste av våre gabioner leveres i pakke med 2 stk. gabioner. Pris er alltid pr. stk.

Download Category Catalog

Litt om gabion nettingkasser

Gabioner er nettingkasser som kan fylles med stein, grov grus eller annet egnet fyllmateriale. Dette er en eldgammel og solid byggeteknikk som har blitt meget populær i Europa og Norge. Ordet gabion stammer fra Italia og betyr bur, kister eller bokser fylt med masse, stein eller sand.
Blant gabion modellene finner du en serie med bilder fra våre kunder som viser hva gabion kasser bl.a. kan brukes til – klikk her!

Gabionkasser kan fylles opp med stein og grov grus for bygging av et gjerde, støttemur, støyskjerm, dammer, jordskred sikring, flom sikring med mer. Gabionene kan stables oppå hverandre, bindes sammen enten med spiralfjærer som følger med i kassene, ståltråd eller C klips. De kan brukes både som dekorative vegger, fasader og også som en del av hagen eller gårdsplass i form av sittebenker, blomsterbed og kantsteiner.
Gabioner kan brukes til å lage støttemurer, gjerne med 2-5 grader fall mot bakenforliggende terreng, eller settes med 4-5 cm innrykk for hvert skift. De kan også legges flatt på bakken som erosjonssikring for å sikre at jordmasser ikke blir skylt vekk av vannmasser.

Gabioner kan benyttes til alt fra støttemur, hageprosjekter, støyskjerming, fasader og til flomsikring.
Alle våre typer gabioner leveres flatpakket med alt nødvendig tilbehør, unntatt fyllmasser. Fyllmasser kan du få levert fra et lokalt sandtak eller steinbrudd hvis du ikke har egnede masser på egen tomt.
Enkelte byggevare forretninger selger finere sorterte fyllmasser eller elvestein i «bigbag» storsekk som også kan brukes. Vi har også «kulestein» og «elvestein» i vårt vareutvalg.
Vi lagerfører 2 typer nettingåpninger. Det er 5×10 cm og 5×5 cm. Gabion
For nettingåpning/maskeåpning 5×10 cm kan bruke litt større kulestein / elvestein/maskinkult 20- 120 mm. For den mindre åpningen 5×5 cm kan man bruke grov grus str. 32-64 mm eller større masser.
En nettingkasse / gabionmur kan håndstables, fylles opp med spade eller en minigraver. Husk å fylle forsiktig slik at du setter inn støttestagene etterhvert som kassen fylles opp.
Gabion kassen er laget av galvanisert 4 mm. ståltråd. Det er viktig med rustbeskyttelse for å forlenge levetiden til stålet. Galvanisering sørger for lang levetid. Vi fører gabioner med Galfan galvanisering som gir 50-55 ganger bedre beskyttelse enn ubeskyttet stål og er bedre enn vanlig «hot dip» galvanisering som gir omlag 30 ganger lengre levetid enn ubeskyttet stål.

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 35 55 40 06 hvis du har spørsmål om ditt prosjekt.

Vi tilbyr forskjellige betalingsalternativer. Man kan via våre samarbeidspartnere dele opp betalingen, betale med vipps, kreditt og debet kort. Ønsker du tilsendt faktura for å betale på forhånd kan du sende oss en e-post eller ta en telefon til oss på 35 55 40 06. Via våre samarbeidspartnere er det også mulig å betale med faktura med 30 dager forfall.
Disse alternativene kan velges når du er i ferd med å fullføre din bestilling.

Du er velkommen til å hente varer hos oss i Lundekroken 21 i Porsgrunn. Vi holder til på Heistad ved skoleanleggene, i kort avstand til gamle E18 hvis du ønsker å spare fraktkostnader. vi har kortterminal for de aller fleste kortutstedere.

NB! Gabionene selges flatpakket i kartong inneholdende 2 stk. (Vi tar bare bestilling på hele pakker. Oppgitt vekt og priser er pr. stk. – ikke pr. pakke).

Unntatt er:
Gabioner 100x100x100 5×5 & 5×10 GALFAN -1 stk.
Gabioner 200x100x100 5×5 cm GALFAN – 1 stk.
Hage gabion 120x100x40 2,5×10 cm GALFAN – 1 stk.
Blomsterbed gabion 180x90x50 GALFAN – 1 stk.