Publisert

Glassrekkverk uten stolper

Vi lagerfører glassholdere til glassrekkverk som gir deg maksimalt utsikt. Solide og holdbare glassholder som er laget i rustfritt stål med polerte overflater. Glassholdere har mange bruksområder som for rekkverk ved terrasser, vindsavskjerming på badebasseng og levegger. Våre glassholdere er kraftig dimensjonert og overgår kravene som er beskrevet i teknisk forskrift. De er i stålkvaliteten 2205 og er rustfrie og har fin polert glans. De er beregnet for glass som er mellom 12 og 17 millimeter tykt. Vi anbefaler at man bruker laminert glass som er CE merket og levert av en norsk leverandør. Laminert glass på 16,76 millimeter passer i våre glassholdere, men mindre dimensjoner kan også brukes om glasset oppfyller kravene, for eksempel 12,76 millimeter. Siden glass koster mye å sende er det rimeligst om man bestiller glass hos den lokale glassmester, etter at man har målt opp hvilke lengder man trenger.
Bruker du glassholder får du et glassrekkverk som ikke har stolper som hindrer utsikt. Prismessig er slike rekkverk dyrere enn tradisjonelle rekkverk med stolper og topprekke i rustfritt stål.

Våre glassholdere reduserer prisene. Tenk deg et rekkverk hvor du kjøper 2 glassholdere til 1250,- kr som holder et glass på 100×100 cm i 16,7 mm tykkelse. Glasset vil ha en kvadratmeter pris på 1150- 1250,- kr. Du trenger også en glass klamp for å binde glassene sammen i øvre del av rekkverket. Totalt pr. løpemeter 2500,- kroner inkl. mva. Frakt vil tilkomme. Det trengs ikke å bore hull i glasset.

Prøving viser at glass som oppfyller krav i NS 3510:2015 er stivt nok, både for glassrekkverk med stående stolper og rekkverk med glass som bærende element. Men ofte er ikke u-profilene eller stolpene stive eller sterke nok til at rekkverket oppfyller kravet. Våre glassholdere tåler en belastning på 2,5 Kn. Kravet er 1 Kn.Glassrekkverk uten stolper kan du montere selv. Det medfølger på en del av modellene skruer for innfesting. Ved bestilling av glass hos en glassmester er det viktig å ta nøyaktige mål. Det er en god ide å montere glassholdere, og så merke opp hvilken lengde man ønsker på glassene. Husk at det er lurt å beregne 1-1,5 cm åpning mellom glassene. Hvis glasset skal festes til vegg har vi glass klamper som er beregnet for dette.